امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

زندگی شهری چگونه شكل گرفت

زندگی شهری چگونه شكل گرفت دسته: علوم اجتماعی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 10 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 7

اگر بپذیریم كه شهر نشینی عبارتست از هنر زیستن انسانها در كنار هم ، پس شهر سالم محلی است متشكل از انسانهایی سالم ، با ایده هایی گوناگون اما سالم ، كه در محیط زیستی مطلوب ، در كنار یكدیگر و با تشریك مساعی شهر سازان ، مسءولان و مدیران شهری در ایجاد محیطی بهتر ، سالمتر ، مرفه تر و زیباتر به منظور رسیدن به اهداف والای الهی و انسانی خود تلاش می كنند

قیمت فایل فقط 24,700 تومان

خرید

زندگی شهری چگونه شكل گرفت

پیش درآمدی بر فرهنگ شهر نشینی در ایران

آرمانشهر را تنها در وجود خودمان ، در روابط و در زندگی مشرتك و جمعی مان می توانیم جستجو كنیم.

سرنوشت بشر نه در ستارگان و نه در میان روستاها كه در شهر تعیین خواهد شد .

اگر بپذیریم كه شهر نشینی عبارتست از هنر زیستن انسانها در كنار هم ، پس شهر سالم محلی است متشكل از انسانهایی سالم ، با ایده هایی گوناگون اما سالم ، كه در محیط زیستی مطلوب ، در كنار یكدیگر و با تشریك مساعی شهر سازان ، مسءولان و مدیران شهری در ایجاد محیطی بهتر ، سالمتر ، مرفه تر و زیباتر به منظور رسیدن به اهداف والای الهی و انسانی خود تلاش می كنند .

این وجود انسانها و تلاش و فعالیت آنان و تماس و همزیستی آنها در كنار یكدیگر است كه به كالبد بیجان شهر روحی تازه می بخشد و زندگی را چون خونی در رگهای شهر به جریان می اندازد . شادابی و طراوت ، سلامتی و زیبایی ، تندرستی و دوام عمر شهر بی شك بستگی تام به كار مداوم و دقیق هر یك از اندامهای شهری ، تغذیه شهری درست و سلامتی فكری ، جسمی ، روحی و روانی اصلی ترین عضو جامعه یعنی انسان است .

شهر چگونه جایی است ؟ متخصصین و دست اندركاران بسیاری در پاسخ به این پرسش نظرات خود را مطرح ساخته اند . آمار گران . جامعه شناسان ، شهرسازان ، جغرافیدانان ، معماران ، جمعیت شناسان ، مهندسین و مدیران محیط زیست ، تاریخدانان ، شاعران ، نویسندگان ، نظریه پردازان سیاسی و … هر كدام دیدی خاص به شهر دارند . امما آیا هر كدام از این ضوابط برای تعریف و شناخت شهر كافی است ؟ آیا ملاكهایی چون داشتن تعداد جمعیت كافی ، قرار داشتن در مقر و موقع جغرافیایی مناسب ، داشتن ساختمانها و تاسیسات عظیم ، غالب بودن مشاغل خدماتی و صنعتی ، داشتن پیشینه تاریخی و یا دارا بودن نهادها ، ادارات و سازمانهای شهری  و اجتماعی به تنهایی كافی است ؟ چرا شهر شناسان معتقدند شهر ها روزی زاده می شوند ، رشد می كنند ، به تكامل می رسند و روزی هم عاقبت به زوال و انحطاط می رسند و می میرند ؟ چرا باید برای بسیاری از شهرها آینده ای تاریك ، ویران و خراب را انتظار داشت ؟

شهر به خودی خود نمی تواند وجود داشته باشد . تجربه های شهر سازی بسیاری در قرن حاضر ، جون ساختن “ برازیلیا ” در آمریكای جنوبی و یا شهرهایی چون آبادان ، فولاد شهر ، شاهین شهر ، مسجد سلیمان و … در كشور خودمان نشان می دهد خواه ناخواه عواملی كه در شكل گیری و پویایی این شهرها موثر بوده اند ، در نظر گرفته نشده اند . به طور مثال ، خانم سالمندی كه از زندگی در فولاد شهر خسته شده بود ، به هنگام ترك این شهر گفت : این شهر مانند پادگانی است كه ابوابجمعی آن با  خانواده هایشان یكجا زندگی می كنند آیا شهر نباید به مكانی مورد علاقه و قابل زیست برای ساكنانش باشد كه به آن اظهار تعلق كنند و از زندگی در آن راضی باشند ؟

قیمت فایل فقط 24,700 تومان

خرید

برچسب ها : زندگی شهری چگونه شكل گرفت , سیر تحول شهر نشینی و شهر سازی , پیش درآمدی بر فرهنگ شهر نشینی در ایران

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر